Degustacja Kawioru
08.09.2023
Siberian
Kawior z Jesiotra syberyjskiego Acipenser baerii. Jego perły charakteryzują się
intensywnym aromatem, który zadowoli najbardziej wymagającego amatora kawioru.
Występuje w odcieniach od czerni po jasny brąz. Przygotowywany jest tradycyjną
metodą „malossol”, to znaczy z dodatkiem niewielkiej ilości soli.
4‑gwiazdkowy / średnica ziarna - 2,4 - 2,6 mm
30 G / 300 PLN
Oscietra
Kawior z Jesiotra rosyjskiego Acipenser gueldenstaedtii. Doceniany przez smakoszy
na całym świecie, pod względem ceny plasuje się za najdroższym na świecie
kawiorem z Bieługi. Ma wyjątkowy, nasycony smak, z lekką nutą orzecha.
Koraliki ikry mają kolory: szary, brąz i oliwkowy ze złotymi refleksami.
Przygotowywany tradycyjną rosyjską metodą „malossol”.
4‑gwiazdkowy / średnica ziarna - 2,7 - 2,9 mm
30 G / 300 PLN