Degustacja Kawioru

08.09.2023

Siberian


Kawior z Jesiotra syberyjskiego Acipenser baerii. Jego perły charakteryzują się

intensywnym aromatem, który zadowoli najbardziej wymagającego amatora kawioru.

Występuje w odcieniach od czerni po jasny brąz. Przygotowywany jest tradycyjną

metodą „malossol”, to znaczy z dodatkiem niewielkiej ilości soli.

4‑gwiazdkowy / średnica ziarna - 2,4 - 2,6 mm

30 G / 300 PLN



Oscietra


Kawior z Jesiotra  rosyjskiego Acipenser gueldenstaedtii. Doceniany przez smakoszy

na całym świecie, pod względem ceny plasuje się za najdroższym na świecie

kawiorem z Bieługi. Ma wyjątkowy, nasycony smak, z lekką nutą orzecha.

Koraliki ikry mają kolory: szary, brąz i oliwkowy ze złotymi refleksami.

Przygotowywany tradycyjną rosyjską metodą „malossol”.

4‑gwiazdkowy / średnica ziarna - 2,7 - 2,9 mm

30 G / 300 PLN

Zdjęcie wyróżniające
Karkut